Ír kávé
Hozzávalók:
- egy adag eszpresszó kávé
- 4 cl ír whiskey (Tullamore Dew, Jameson, Paddy…)
- 1 evőkanál frissen felvert tejszínhab
- cukor ízlés szerint
- 1 evőkanál frissen felvert tejszínhab
- cukor ízlés szerint
Az ír kávét füles, talpas, hőálló pohárban szolgáljuk fel. Először a
cukrot tegyük az előmelegített pohárba (ínyencek megpróbálhatják a barna cukrot), majd adjuk hozzá a whiskeyt. (Az elegyet meggyújtva karamellizációjuk a cukrot, de vigyázzunk! Ezzel a kávé
alkoholtartalmát csökkentjük!) Ezután hozzáadjuk a kávét, majd a
tetejére nagy rétegben tejszínhabot teszünk. Díszíthetjük vékony
karamellöntettel.
Bécsi kávé
Hozzávalók:
- egy adag eszpresszó kávé 100% Arabica kávéból
- 1 dl darált jég
- egy gombóc vaníliafagylalt
- natúr tejszínhab és csokoládés tejszínhab
- csokireszelék és csokoládédarabok
- 1 dl darált jég
- egy gombóc vaníliafagylalt
- natúr tejszínhab és csokoládés tejszínhab
- csokireszelék és csokoládédarabok
A hozzávalókat vastag falú magas pohárba helyezzük. A
vaníliafagyit tegyük a pohár aljára, helyezzük rá a csokoládé
darabkákat, majd szórjuk meg a jégdarával. Végül ráöntjük a kávét.
Tejszínhabbal és csokireszelékkel díszítjük.
Hideg kávé shake
Mi kell hozzá?
- 1 dl lehűtött hosszú kávé
- 2 dl hideg tej
- 0,5 dl tejszín
- 1 tojás fehérjéjéből vert hab
- 1 kávéskanál cukor
- csipet só
- ízesítőként vaníliaaroma, -szirup, -likőr vagy -rúd is alkalmazható
- 1 dl lehűtött hosszú kávé
- 2 dl hideg tej
- 0,5 dl tejszín
- 1 tojás fehérjéjéből vert hab
- 1 kávéskanál cukor
- csipet só
- ízesítőként vaníliaaroma, -szirup, -likőr vagy -rúd is alkalmazható
Öntsük az összetevőket a turmixba (vagy azt helyettesítő eszközbe). Az összevegyített italt azonnal szolgáljuk fel.
A legesztétikusabb vastag falú üvegpohárban, csészealjon, szalvétával és kávéskanállal. Tetejét díszíthetjük keksszel, vagy durvára vágott csokoládéval is.
A legesztétikusabb vastag falú üvegpohárban, csészealjon, szalvétával és kávéskanállal. Tetejét díszíthetjük keksszel, vagy durvára vágott csokoládéval is.
Receptek forrása: http://www.kave.specia.hu
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése